Håndtering af laktoseintolerance

Laktoseintolerance kan ikke kureres og vil ikke gå i sig selv igen. Dette betyder dog ikke, at man blot må lære at leve med generne, hvis man lider af laktoseintolerance. Heldigvis er der en række muligheder for at modvirke generne, der kan opstå.

Mulighed 1: Undgå mælk og mælkeprodukter

En mulighed er at følge en streng diæt uden mælk og mælkeprodukter. Dette er på ingen måde umuligt, men det kræver rigtig meget tålmodighed, da sammensætningen af moderne fødevarer er til stadighed mere og mere kompleks. Som et resultat af dette, er det ikke altid muligt at gennemskue om visse produkter indeholder laktose eller ej. På den anden side, så indeholder mælk en lang række vigtige næringsstoffer f.eks. kalcium, hvilket kroppen har brug for.

Mulighed 2: Tilfør enzymer med LACTOSOLV®

Hvis du lider af laktoseintolerance, er et alternativ til en streng diæt, at indtage enzyme præparatet LACTOSOLV®. Denne enzym-erstatning, der findes i LACTOSOLV® deler laktosen, der indtages.

På denne måde påtager LACTOSOLV® sig den opgaven, som det naturlige enzyme laktase, der ikke er tilstrækkeligt tilstede i forbindelse med laktoseintolerance, normalt har. På denne måde kan man som laktose intolerant stadig nyde mælkeprodukter uden gener bagefter.

Normal nedbrydning af laktose

  • Normal situation - Normal nedbrydning af laktose
    For at laktose skal kunne optages i tyndtarmen, skal det først separares til glukose og galactose. Dette er enzymet lactases job.

  • Problem - Manglende laktosenedbrydning
    Hvis tilstedeværelsen af laktase enzymet er lavt eller ikke tilstede, vil laktosen ikke blive nedbrudt og dermed ikke blive optaget i tyndtarmen, men i stedet blive transporteret videre til tyktarmen, hvor det skaber problemer.

  • Løsning - Almindelig laktosenedbrydning
    LACTOSOLV® erstatter det manglende enzyme, og sikrer at laktose bliver separeret korrekt. Hermed undgås gener ved indtagelse af mælkeprodukter.

Diæt og fødevarer

Spis korrekt med laktoseintolerance

Symptomer på laktoseintolerance

Dette er de typiske gener

Behandling

Hvad kan gøres ved laktoseintolerance?