Identificering og test af laktoseintolerance, forårsaget af enzym mangel.

Der findes en række forskellige metider til at teste for Laktoseintolerance. Den mest simple metode er selv-test. Hvis du opdager, at du ikke længere, kan fordøje den samme mængde mælk og mælkeprodukter, som du tidligere har kunne, uden at få gener. Dette kan være et tegn på laktoseintolerance. De professsionelle laktose-intolerance tests giver et mere klart afgørelse.

 

 

Laktoseintolerance: Den bedste til at identificere det er din læge

Hvis du ønsker at blive testet for laktoseintolerance, bør du kontakte din læge. Via en blod eller vejrtrækningstest ka din læge identificere laktoseintolerance. Ved disse test får du som patient en vis mængde laktose, hvorefter vejrtrækning eller blod tjekkes med jævne mellemrum.

Laktose tolerance test med efterfølgende måling af blodsukker niveau

Da kroppen enten kun delvist eller slet ikke er i stand til at separerer laktose til glukose og galaktose, vil det kun være muligt at måle en lille stigning, eller slet ingen hos de personer, der lider af laktoseintolerance. Derfor kan niveauet af blodsukker være med til at fastslå, hvorvidt en laktoseintolerance er tilstede eller ej.

Laktose tolerance test med efterfølgende måling af udåndingsluft

Hvis der ikke sker en spaltning af laktose, vil laktosen blive transporteret til tyk tarmen, hvor baktiere vil nedbryden den. Dette er med til at producere hydrogen, der vil trænge ind i lungerne via tarmvæggen og blodbanerne for tilsidst at blive udåndet. Så hvis udåndings luften har et forhøjet indhold af vand efter at have indtaget laktose, vil dette indikerer lactase mangel.

Genetisk test

Den genetiske test giver en trejde mulighed for at identificere laktoseintolerance. Med denne relativt nye metode kan lægen tage et skrab af den bukkale slimhinde (mellem gummer og kind/læbe) på testpersonen, hvorefter testen bliver undersøgt i et laboratorium. En positiv test viser dog kun, at der er en sandsynlighed for, at personen vil udvikle laktoseintolerance på et tidspunkt i deres liv. Med andre ord, så viser testen ikke om laktoseintolerancen allerede er tilstede.

Laktoseintolerance reaktioner

Dette er de typiske gener

Behandling

Hvad kan blive gjort mod laktoseintolerance?