Spis korrekt med laktoseintolerance

Laktoseintolerance giver en del udfordringer, når det kommer til at spise korrekt. At fjerne al mælk og mælkeprodukter fra ens diæt er ikke nødvendigvis den mest sikre metode. Dette skyldes at laktose er tilstede i en lang række uforudsete fødevarer.

Pas på pulversuppe, chokolade mm.

En mulighed er at skifte til en laktosefri diæt. Fisk, kød, grøntsager, kartofler, frugt og ris indeholder ikke laktose overhovedet.

Mennesker, der lider af laktoseintolerance, kan derfor uden problemer spise disse fødevarer, sålænge der ikke benyttes mælkeprodukter i forberedelsen af disse. I modsætning bør brød, pølser, slik og færdiglavet mad spises med forsigtighed. Disse fødevarer indeholder ofte laktose som en smagsforstærker, bindemiddel eller stabilisator. For at undgå gener, bør du altid kigge grundigt på ingredienslisten.

Disse fødevarer kan være årsag til gener

Mælkepulver

Mælkepulver

pulver af skummemælk ligger i toppen af listen over produkter, der indeholder laktose: 100 g. indeholder op til 50% laktose.

Kondenseret mælk

Kondenseret mælk

det anbefales at mennesker der lider af laktoseintolerance undgår kondenceret mælk i deres kaffe: den søde milk indeholder 12,5 g. laktose per 100 g.

Is med

Is med mælk eller fløde

hvis du har en sød tand skal du være opmærksom på is. Det smager godt, men det kan også medføre store gener, da indholdet af laktose er 6,9 g. pr. 100 g

Behandlet ost

Behandlet ost

forskellige oste, der ikke modnes, vil altid være et problem for mennesker med laktoseintolerance. Behandlet ost indeholder f.eks. op til 6,3 g laktose per 100 g.

Fromage

Fromage

i seng uden dessert? Hvis du har laktoseintolerance er det ikke nogen dårlig idé. Desserter som fromage har laktose indhold op til 6,3 g. per 100g.

Yoghurt

Yoghurt

selvom yoghurt indeholder bakteriere, der hjælper med at nedbryde laktose i tarmen, er de ofte rige på pulver mælk. Som et resultat af dette kan laktoseindholdet være så højt som 6 g. per 100 g. Hvilket er nok til at skabe gener!

Laktose: Det hele handler om mængden

Hvor store generne er ved at indtage specifikke fødevarer, afhænger af to faktorer: deres laktose indhold og den individuelle koncentration af laktase enzymet i tarmen. Mange oplever, at de kan holde sig symptomfrie, hvis de kun indtager en lille mængde laktose. Mennesker der lider af laktoseintolerance kan dog også vælge den lette vej og tage det laktose seperarende enzym med LACTOSOLV®

Diæt og fødevarer

Spis korrekt med laktoseintolerance

Symptomer på laktoseintolerance

Dette er de typiske gener

Behandling

Hvad kan gøres ved laktoseintolerance?