
Smagfuld og sund madlavning med lavt indhold af histamin.
Madlavning med et lavt indhold af histamin er ikke svært hvis du følger disse basic regler:
-
1. Fødevarer skal være friske. Brug frugter og grøntsager der er købt samme dag. Hvis du spiser pølser og andet kød, så køb det hos slagteren og spørg efter de friskeste varer.
-
2. Køb ikke færdiglavet eller hurtig lavet madvarer. Dette gælder også krydderier.
-
3. Lær at lytte til din krop. Mennesker med histaminintolerance kan have mange forskellige reaktioner på fødevarer. Måske vil du opdage, at der er produkter på vores liste, som du ikke kan tåle. Hvis dette er tilfældet, må du undlade dem, vente lidt tid inden du igen spiser den specifikke fødevare igen.
-
Tip: Lav din egen køkkenhave med friske krydderurter. Du kan også gøre dette i en urtepotte i vindueskarmen. En altankasse med salat sikrer friske salater det meste af året.