Smagfuld og sund madlavning med lavt indhold af histamin.

Madlavning med et lavt indhold af histamin er ikke svært hvis du følger disse basic regler:

  • 1. Fødevarer skal være friske. Brug frugter og grøntsager der er købt samme dag. Hvis du spiser pølser og andet kød, så køb det hos slagteren og spørg efter de friskeste varer.

  • 2. Køb ikke færdiglavet eller hurtig lavet madvarer. Dette gælder også krydderier.

  • 3. Lær at lytte til din krop. Mennesker med histaminintolerance kan have mange forskellige reaktioner på fødevarer. Måske vil du opdage, at der er produkter på vores liste, som du ikke kan tåle. Hvis dette er tilfældet, må du undlade dem, vente lidt tid inden du igen spiser den specifikke fødevare igen.

  • Tip: Lav din egen køkkenhave med friske krydderurter. Du kan også gøre dette i en urtepotte i vindueskarmen. En altankasse med salat sikrer friske salater det meste af året.

Opskrifter

Lav-histamin asparges risotto


Så let som sommeren og nem at fordøje. Grøn asparges, friske squash og sukker ærter - meget smagsfuldt og sundt.

Knasende sprød lav-histamin granola


Denne opskrift på en lav-histamin musli med nøder, kokusflager og tørrede frugter, giver en god start på dagen.

 

 

Raw-cake med lavt histamin indhold


En frisk og frugtøs raw cake med et lavt indhold af histamin, som alle let kan lave. Den perfekte sommer dessert til de varme dage.

 

Superfood skål med lavt indhold af histamin


Denne ret fylder en hel skål. Samtidig med at se rigtig godt ud, er den også smagfuld og lav på histamin.


Fersken kage i et glas


Denne lav histamin kage er ideel som et alternativ til en almindelig kage, og skal ikke engang bruge hverken en ovn eller en fryser Let, frisk, smagfuld og lavet på næsten ingen tid - med bare 6 ingredienser.