Så let som sommeren og nem at fordøje. Grøn asparges, friske squash og sukker ærter - meget smagsfuldt og sundt.

 

 

Tidsforbrug: 30 min.

Sværhedsgrad: let

Ingredienser til 2 personer:

1 lille løg

1 tsk. oliven olie

1 spsk. gærfri grøntsags bouillon

150 g. risotto ris

1 bundt grønne asparges

1/2 squash

50 g frosne pærer (vær opmærksom på at pærer indeholder histamin. Hvis du ikke kan tåle dem, kan de udskiftes med en anden grøntsag).

En håndfuld friske urter (dill, persille, mint ect.)

Salt og pebber

 

Karse og parmasan til at pynte med.

 

Fremgangsmåde:


Step 1:

Bring 750 ml. vand i kog sammen med grøntsags boullion. Finthak løget og sauter det i en stor pande sammen med oliven olien.

Step 2:

Tilsæt risene til panden sammen med lidt af det kogte vand og sauter. Så snart væden er blevet absorberet, tilsæt resten af det kogte vand, mens der røres grundigt. Dette tager cirka 20 minutter.

Step 3:

Imellemtiden vaskes og finthakkes grøntsagerne. I de sidste 7 minutter af kogetiden tilsættes grøntsagerne. Rør rundt indtil risene er færdigkogt, og grøntsagerne er al dente. Tilsæt urterne lige inden servering. Smag til med salt og pebber, og server med karse og/eller parmesan.

 

Bemærk:
Vær opmærksom når du laver denne ret, da pærer indeholder histamin. Alle reagerer forskelligt på fødevarer, der indeholder histamin. Mens der er nogle, der godt kan tolerere pære, på trods af histaminen, er der andre, der oplever gener ved at spise pærer.

Hvis du ikke kan tåle pærer, er det bedst at undlade dem og tilføje andre grøntsager som f.eks. squash. Information omkring fødevarer, der indeholder histamin og som påvirker histamin frigivelsen kan findes her.