Denne opskrift på en lav-histamin musli med nøder, kokusflager og tørrede frugter, giver en god start på dagen.

 

Tilberedningstid: 35 min.

Sværhedsgrad: Let

Ingredienser:

130 ml. ahorn sirup

4 spsk. kokosnød olie

250 g. havregryn (gluten-fri, hvis det ønskes)

150 g. mandler

60 g. macadamianødder

60 g. pistacienødder

50 g. græskar nødder

20 g. hele kerner

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. vanilje

35 g. kokosflager

120 g. tørrede frugter (tranebær, rosiner, dadler, aprikoser) Chokolade dråber.


Fremgangsmåde:

Step 1:
Forvarm ovnen til 170 grader og klargør en bageplade med bagepapir. Hak mandler og nødder fint. Hæld nødder, havregryn, græskar kerne, hele kerner kanel og vanilie sammen i en skål og rør det sammen.

Step 2:

Tilsæt kokosolien og ahorn sirup på en lille pande og varm forsigtigt op indtil det hele er smeltet. Tilsæt væsken til musliblandingen og rør grundigt rundt. Fordel blandingen på bagepladen og bag i ovnen i 25 minutter indtil blandingen er gylden. Efter 15 minutter, tilsæt kokosflager og rør rundt i muslien. Når muslien er færdigbagt tages bagepladen ud af ovnen og stilles til afkøling.

Step 3:

Imens muslien afkøler, hakkes de tørrede frugter fint og spredes hen over muslien. Bland grundigt med en træske og opbevar i lufttætte bokse. Du kan finde flere videoer her.

 

Bemærk:

Hvis du ikke kan tåle en eller flere af nødderne i opskriften, kan du blot undlade dem. Hvis du er interesseret i indholdet af histamin i fødevarer, kan du finde mere her.