En frisk og frugtøs raw cake med et lavt indhold af histamin, som alle let kan lave. Den perfekte sommer dessert til de varme dage.

 

Tilberedningstid: 20 minutter

Sværhedsgrad: Let

Ingredienser:

Til bunden:

90 g. havregryn (gluten-fri hvis du ønsker)

230 g. mandler

300 g. stenfrie dadler

2 tsk. mandel smør

2 tsk. smeltet kokosolie

 

Til fyldet:

200 g. frosne blåbær

200 g. frosne solbær

2 tsk. ahorn sirup

45 g. solsikkefrø

45 g. macadamia nødder

3 tsk chia frø

1 tsk hakket hvid chokolade eller revet kokosflager

 

Fremgangsmåde:

Step 1:

Til bunden, mandler og havregryn lægges i en food processor, bland blandingen grundigt og hak indtil en fin crumble konsistens opstår. Tilsæt resten af ingredienserne (dadler, kokosolie, mandel smør) og fortsæt med at bland og kværne indtil blandingen er blandet godt sammen og klistret. Tag en bageform på 25 cm og tilsæt nu blandingen. Sørg for at blandingen bliver presset ud i alle kanter og har en jævn overflade. Put bageformen i fryseren.

Step 2:

Imens tilberedes bærerne. Vask food processeren grundigt og put herefter de frosne bær i. Bland grundigt og tilsæt de resterende ingredienser (chia frø, macadamia nødder, solsikkekerner, ahorn sirup og en lille smule hvid chokolade) Fortsæt med at blande indtil du har en lækker kremet blanding. Dette kan tage nogle minutter, da du bliver nødt til at skrabe blanding af siderne nu og da, for at være sikker på alt bliver blendet.

Step 3:

Tag kagebunden ud af fryseren og tilsæt bærlaget på toppen. Til slut drys med en smule hvis chokolade og nogle kokosflager og stil kagen tilbage i fryseren i minimum et par timer. Tag kagen ud af fryseren cirka 10 min. før den skal serveres, så er den lettere at skære ud.

 

Bemærk:

Vær opmærksom på nødder og mandler, de kan påvirke frigivelsen af histamin. Hvis du ikke kan tåle disse, kan du blot undlade dem, eller erstatte dem med alternativer. Hvis du er interesseret i indholdet af histamin i fødevarer, kan du finde mere her.