Denne ret fylder en hel skål. Samtidig med at se rigtig godt ud, er den også smagfuld og lav på histamin.

Tilberedningstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser (for to personer)
Til skålen:
1 sød kartoffel
200 g. broccoli
1 tsk oliven olie
salt og pebber
1 knivspids chilli
200 g. quinoa
Avocado
En håndfuld radisser
1/2 agurk
2 håndfulde romaine salat
1 håndfuld nødder og karse
Til dressing:
50 g. tahini (sesam paste)
1 tsk. oliven olie
1 knivspids salt
Juice af en halv citron
80 ml. koldt vand
Fremgangsmåde:
Step 1:
Kog quinoaen i dobbelt så meget vand indtil al væden er blevet absorberet. Tag gryde af varmen og lad det køle indtil resten af opskriften er klar.
Step 2:
Forvarm ovnen til 180 grader og klargør en bageplade med bagepapir. Skræl den søde kartoffel, skær den fint og put den på bagepladen. Vask broccoli, skær den i små buketter og fordel dem på bagepladen. Fordel en lille smule oliven olie, og drys lidt salt og chili og bag i ovnen i 20 minutter. Vask salaten, agur og radisser, skær dem og put dem i to skåle. Skræl og skær avocadoen og put den i skålene.
Step 3:
Til dressingen; put tahini, vand, oliven olie salt og citron i en lille skål og rør det godt sammen indtil der opnås en cremet konsistens - tilføj lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.
Step 4:
Tilsæt de ristede grøntsager og den kogte quinoa til skålen, skær nødder og frø og drys dem på toppen. Top med karse og tilsæt dressingen.
Bemærk:
vær opmærksom på at avocado indeholder histamin. Hvis ikke du kan tåle avocado eller andre ingredienser kan du blot undlade dem, eller erstatte dem med f.eks. gulerødder.