Denne ret fylder en hel skål. Samtidig med at se rigtig godt ud, er den også smagfuld og lav på histamin.

 

Tilberedningstid: 30 min.

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser (for to personer)

Til skålen:
1 sød kartoffel

200 g. broccoli

1 tsk oliven olie

salt og pebber

1 knivspids chilli

200 g. quinoa

Avocado

En håndfuld radisser

1/2 agurk

2 håndfulde romaine salat

1 håndfuld nødder og karse

 

Til dressing:

50 g. tahini (sesam paste)

1 tsk. oliven olie

1 knivspids salt

Juice af en halv citron

80 ml. koldt vand

 

Fremgangsmåde:

Step 1:

Kog quinoaen i dobbelt så meget vand indtil al væden er blevet absorberet. Tag gryde af varmen og lad det køle indtil resten af opskriften er klar.

Step 2:

Forvarm ovnen til 180 grader og klargør en bageplade med bagepapir. Skræl den søde kartoffel, skær den fint og put den på bagepladen. Vask broccoli, skær den i små buketter og fordel dem på bagepladen. Fordel en lille smule oliven olie, og drys lidt salt og chili og bag i ovnen i 20 minutter. Vask salaten, agur og radisser, skær dem og put dem i to skåle. Skræl og skær avocadoen og put den i skålene.

Step 3:

Til dressingen; put tahini, vand, oliven olie salt og citron i en lille skål og rør det godt sammen indtil der opnås en cremet konsistens - tilføj lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.

Step 4:

Tilsæt de ristede grøntsager og den kogte quinoa til skålen, skær nødder og frø og drys dem på toppen. Top med karse og tilsæt dressingen.

 

Bemærk:

vær opmærksom på at avocado indeholder histamin. Hvis ikke du kan tåle avocado eller andre ingredienser kan du blot undlade dem, eller erstatte dem med f.eks. gulerødder.